באתר הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין מפורסמים תדריכים לציבור שמטרתם לסייע בביצוע פעולות הרישום, וכן את קובץ נהלי רישום והסדר זכויות מקרקעין ופסקי דין נבחרים של מפקחים על רישום זכויות מקרקעין והודעות מטעם הנהלת הרשות. כתובות, מספרי טלפון ושעות פעילות בלשכות הרישום מופיעים בדף צור קשר באתר. בדף הבית של הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין , תחת הכותרת "שירותים מקוונים" ניתן למצוא מידע מורחב אודות קבלת נסחי רישום מקוונים מפנקסי המקרקעין, הכולל קישורים.
ניתן לקבל נסח רישום מקוון תמורת אגרה , אותה ניתן לשלם באתר שירות התשלומים הממשלתי (ללא עמלה) וכן באתרי הזכיינים (בתוספת עמלה). התשלום בשירות התשלומים הממשלתי מתבצע , באמצעות כרטיס אשראי או באמצעות העברה בנקאית (מבנקים מסוימים). יש לציין את מספר הגוש והחלקה של הנכס וכאשר מדובר בדירה בבית משותף הרשום בפנקסי המקרקעין יש לציין בנוסף את מס' תת החלקה.
החל מחודש יולי 2015 ניתן לקבל באמצעות האינטרנט נסח רישום מקוון, כל הנכס הרשום בפנקסי המקרקעין הממוכנים,. השירות ניתן על ידי שירות התשלומים הממשלתי, תמורת אגרה, ועד ליום 31/12/15 על ידי זכייני הפצת מידע (חברת הדואר, BDI קוו מנחה) תמורת אגרה ובתוספת עמלה. יובהר, כי לא ניתן לקבל, באמצעות שירות התשלומים הממשלתי, שירות של הזמנת נסחי נייר מלשכות הרישום. על מנת לקבל נסח מאושר על גבי נייר יש לגשת ללשכת רישום המקרקעין הרלוונטית שבה רשום הנכס או לפנות באמצעות הדואר ולהגיש בקשה להנפקת נסח בצירוף אישור על תשלום אגרה בגין הזמנת נסח רישום. שירות זה ניתן בלשכות בכל יום (למעט ימי שישי וערבי חג) בין השעות 12:30-8:30. בשלב ראשון מוצע לבדוק שוב, שכן האתרים מתוחזקים באופן שוטף. במידה והמידע עדיין לא עולה יש לפנות לגורם שדרכו הוזמן השירות ( שירות התשלומים הממשלתי או הזכיין), ולהודיעו על התקלה. בכל אתר מופיעים פרטי דוא"ל וטלפונים לצורך פנייה לתמיכה טכנית של כל גורם. חשוב לפנות מידית לתמיכה הטכנית באתר ממנו הוזמן השירות, על מנת שניתן יהיה לשחזר את קובץ המידע. כמו כן יש לוודא בכל אתר האם קיימת הגבלה בזמן הפנייה ממועד ביצוע ההזמנה לצורך שיחזור קובץ המידע. יצוין כי השירות הצפייה כולל גם משלוח קובץ המידע בדואר אלקטרוני, בנוסף להצגת קובץ המידע. המרשם מתנהל על בסיס רישומים של גושים וחלקות, וכדי לקבל נסח רישום יש להצטייד במספר גוש וחלקה. מספר תת-חלקה של הנכס יתווסף, אם מדובר בדירה בבית משותף שנרשם בפנקסי המקרקעין. במידה ורק כתובת הנכס ידועה, קיימות שתי דרכי פעולה אפשריות לאיתור הגוש והחלקה: 1. ניתן לאתר את פרטי הגוש והחלקה באתר המפות הממשלתי המעודכן ע"י המרכז למיפוי ישראל. 2. ניתן לגשת לרשות המקומית ולבדוק, על פי כתובת ושם בעל הנכס, מה הגוש והחלקה של הנכס. לתשומת לב – לא בכל המקרים קיימת התאמה מלאה בין הנתונים של הגופים האמורים לנתוני המרשם, וייתכן, ויהיה צורך בבדיקות נוספות. כמו כן, כאשר מדובר במבנה שנבנה על ידי חברה משכנת, בעל הנכס יכול לפנות לחברה המשכנת , או למינהל מקרקעי ישראל על מנת לאתר את פרטי הנכס. לאחר השגת מספרי הגוש והחלקה, ניתן יהיה לקבל נסח רישום חתום ומאושר בלשכה הרלוונטית.המשמעות היא שהנכס בהליכי הסדר ויש להמציא " רישיון" (היתר) מלשכת הסדר המקרקעין לגבי כל פעולה שמבקשים לבצע. עובדת קיומו של "תקנון מוסכם" מצוינת בחלק העליון של נסח הרישום של הרכוש המשותף ובנסח של כל דירה במקטע המתייחס לרכוש המשותף. בתיק הבית המשותף ניתן למצוא את התקנון המוסכם.
על מנת להפיק קבצי בית משותף, יש להיכנס למערכת המקוונת לאחר תשלום אגרה.
למידע נוסף - http://index.justice.gov.il/Units/LandRegistration/BriefingsOld/PkuachBriefings/Pages/OnllineCommonHouse.aspx בעת שמבקשים לבצע פעולה בנכס שרשום על שם שהוא שמו הקודם של המבקש, יש להמציא תעודה רשמית המעידה על שינוי השם וכל מסמך אחר שיידרש על ידי לשכת רישום המקרקעין. במקרה ורוצים לעדכן את הרישום במרשם עוד לפני ביצוע פעולה: (א) אם שינוי השם נעשה בעקבות נישואין, יש להמציא תעודת נישואין בצירוף תעודת זהות או אישור על שינוי שם. (ב) אם שינוי השם נובע מסיבה אחרת, יש להמציא את התעודה המתאימה ממשרד הפנים המעידה על שינוי השם. לעיתים השינוי – לרבות השם הישן והשם החדש - מופיע בגוף תעודת הזיהוי ואז די בהצגת תעודת הזהות. אל המסמכים המעידים על השינוי בשם, יש לצרף טופס בקשה לרישום במקרקעין החתום ע"י המבקש ומאומת בפני רשם או עו"ד
|
|